Hekim gulus tasarimini planlarken beyaz ve pembe estetigi bir uyum icinde duzenler.Dis eti estetigi olan pembe estetigi saglamak mukemmel gulusun en zor ve en hassas noktasidir.
Sağlıklı dişeti açık pembe renkte, dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak ama pütürlü bir görünümü olur.Dis etleri cekilmis sari renkli uzun disler her zaman icin gulusun uyumunu bozar.Bunu cerrahi olarak ya da labaratuvarlarda pembe porselen ekleyerek hekim duzeltebilir.
Dişeti büyümelerinde ve derin ceplerin olduğu bölgelerde dişetinin kesilerek çıkarılması işlemidir. Daha sonra dişeti konturları düzeltilerek, dişetinin fizyolojik ve estetik bir form alması sağlanır.
Gereğinden fazla görünen dişetleri ya da asimetrik dişeti seviyeleri `Gingivoplasti` adı verilen küçük bir operasyon ile düzeltilebilmektedir. Hastaya yapılacak lokal anestezi ile hasta hiçbir şey hissetmeden dişetinde gerekli düzenlemeler yapılabilmektedir. Eğer gerekiyorsa ardından uygulanacak full porselen Laminate ya da metal desteksiz Zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebilmektedir.
Fazla doku kaybı meydana gelmiş dişlerde, çürüğün dişeti altına uzandığı dişlerde kuron boyu uzatma operasyonu ile fazla dişeti dokusu çıkarılıp altındaki kemik yeniden şekillendirilerek dişlerin daha uzun görünmesi sağlanır böylece uygulanacak restorasyonun tutuculuğu arttırılmış olur.
Gulerken cok fazla gozuken dis etleri burun altindan uc noktaya botoks uygulayarak normal seviyeye getirilir Böylece ifade değişikliği olmaksızın üst dudak bir miktar düser ve diş etleri cok fazla görunmez” . Elbette bura da önemli olanın, yüz kaslarını çok iyi bilmek ve doğru noktalara uygulama yapmak olduğudur.4-6 ay arasi etki suresinden sonra tekrar eski konumuna donebilir. Bunun en onemli avantaji geri donusumunun olmasidir.Cunku yasla birlikte dokularda bir sarkma olacaktir.Belki hastanin gulusu 10 yil sonar normale donecektir.Cerrahi operasyonlarda bu bir dezavantaj olup dis etleri ilerde hic gozukmeyebilir
Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez